Οδηγός επιβίωσης: Πανελλήνιες 2017

placeholder

Submitted by Emily Papazish on Πέμ, 06/08/2017 - 18:47
panellinies, panelladikes. αγχος, εξετασεις, πανελληνιες 2017

Μαναράκια καλησπέρα και θα ήθελα σε αυτό το άρθρο να πω μια ακόμα μεγαλύτερη καλησπέρα σε εσάς που δίνετε Πανελλαδικές! Θέλω να ξέρετε ότι τρέφω μεγάλη κατανόηση (αν ήθελα να σας κάνω επίδειξη των ελληνικών μου θα σας έλεγα ενσυναίσθηση) διότι κάποτε ήμουν κι εγώ σ’ αυτή τη θέση (ε, όχι και τόσο παλιά, δεν είμαι και η Καπνικαρέα, είπαμε). Ήμουν πολύ στρεσαρισμένη γενικά. Καθόλου περίεργο αν μιλάμε για ένα χαρακτήρα σαν το δικό μου που είναι πολύ αγχώδης και νευρικός αλλά στο θέμα των Πανελληνίων ήμουν δέκα φορές παραπάνω νευρική και αγχώδης. Αυτά που έχω να σας πω είναι βάσει της δικής μου εμπειρίας. Δεν ξέρω αν είναι σωστά ή λάθος. Ας γίνει αυτό το ντισκλέιμερ για να μην παρεξηγηθώ.

Γιατί το άγχος σου δε θα σε οδηγήσει πουθενά

Γιατί το μόνο που μπορεί να σου κάνει είναι ΚΑΚΟ. Και το τονίζω αυτό. Δε θέλω να μου αγχώνεστε. It’ s not the end of the world και το εννοώ αυτό. Αν αγχώνεσαι τόσο πολύ αυτό που θα καταφέρεις είναι να κάνεις την απόδοσή σου να πέφτει. Και δεν το θέλουμε καθόλου αυτό. Το αποφεύγουμε. Αν είσαι φρικαρισμένη σαν εμένα προσπάθησε τουλάχιστον εκείνες τις τρεις ώρες να είσαι πιο χαλαρή και να μην πανικοβληθείς αν ένα θέμα δεν το ξέρεις.

 

Γιατί η ανταγωνιστικότητα σου κάνει κακό

Άσε τη μάνα σου να λέει για την κόρη της Πιπίτσας και της κάθε Πιπίτσας που είναι τέλεια μαθήτρια και θα γράψει 20, και θα μπει ιατρική πρώτη των πρώτων και θα βρει σπίτι στη Θεσσαλονίκη κοντά στη σχολή, και έχει πάει ήδη να ψάξει για σπίτι (γουατ δε φακ, από τώρα; - κι όμως υπάρχουν και τέτοιοι). Εσύ θα κοιτάζεις να γίνεσαι καλύτερη από αυτό που ήσουν χτες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ενδεχομένως να εμπεδώνεις καλύτερα την ύλη σου, να αφιερώνεις πιο πολύ χρόνο σε κάποιο μάθημα που δεν έχεις και πολύ κτλ με τέτοιο τρόπο ώστε να βλέπεις τον εαυτό σου να βελτιώνεται. Χέσε την Πιπίτσα και την κάθε Πιπίτσα κι άστη να βγει πρώτη. Κι εγώ σου λέω βγαίνει πρώτη. Ε και; Εσυ θα κάνεις την προσπάθεια σου για σένα, όχι για να φανείς ανώτερη από μία τύπισσα ή εναν τύπο που ποτέ σου δε θα έκανες παρέα.

Γιατί το να αγχώνεις τους γύρω σου είναι το χείριστο

Γιατί πολύ απλά αν είσαι φρισκαρισμένη και μιλάς ασταμάτητα εκφράζοντας την πιο απαισιόδοξη σκέψη σου αγχώνεις και τους άλλους γύρω σου και γίνεσαι κι εσύ χειρότερα. Κράτα τα συναισθήματα για τον εαυτό σου. Μη βγαίνεις με το πρόσωπο της επιτυχίας. Κράτα χαρακτήρα, θα με θυμηθείς!

Γιατί πρέπει να μιλάς

Πρέπει να μιλάς με τους γονείς σου και να τους εκφράζεις τι σε απασχολεί. Είναι οι μόνοι άνθρωποι που σε αγαπούν πιο πολύ από τον εαυτό τους και μπορούν όντως να σε βοηθήσουν. Κι εγώ όταν ήμουν 18 δεν το πίστευα αυτό αλλά παιδιά, πιστέψτε με, όντως ισχύει. Βέβαια, στην περίπτωση που έχεις γονείς που σε αγχώνουν τρελά (σε φάση να είναι πιο αγχωμένοι από σένα) καλύτερα προσπάθησε να τους εξηγήσεις ότι χρειάζεσαι να σου δείξουν εμπιστοσύνη κι όχι να αγχώνονται τόσο πολύ γιατί έτσι αγχώνουν κι εσένα. Σε κάθε περίπτωση: ΜΙΛΑ!

Αυτό ήταν το άρθρο λοιπόν. Καλή επιτυχία μαναράκια μου! Ελπίζω να σας βοήθησα. Σε κάθε περίπτωση θυμηθείτε ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου. Στη ζωή σας θα σας δοθούν κι άλλες ευκαιρίες. Και τέλος, ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΔΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΝ ΧΩΡΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΜΕΝΟ, ΑΝ ΤΣΑΚΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ, ΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΟΙ ΞΑΝΘΙΕΣ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σ’ αυτό που γράφουμε. Η έλλειψη συγκέντρωσης έχει κάψει ακόμα και τους πιο έξυπνους υποψηφίους, να ξέρετε!

 

Σας φιλώ αγωνιστικά αυτή τη φορά,

Με τη νίκη μικρά μαναράκια, δε θα μας τρελάνουν αυτοί εμείς θα τους τρελάνουμε!

Μην ξεχνάτε πως η τελειότητα είναι βαρετή,

 

Emily In Black

Κατηγορίες