Τα πιο συχνά λάθη στο μακιγιάζ

placeholder

Submitted by admin on Σάβ, 12/24/2016 - 09:43
λάθη στο μακιγιάζ

Σε αυτό το μπλόγκποστ θα σας κάνω μια λίστα (ξηγημένα πράγματα) με τα πιο συχνά λάθη στο μακιγιάζ και θα σας εξηγήσω πως να τα αποφεύγετε. Καταρχάς όλες κάνουμε λάθη! Και σίγουρα ένα απ’ αυτά το έχει κάνει και η πιο έμπειρη. Οπότε μην αισθάνεστε τύψεις και απλά προσπαθήστε να βελτιωθείτε. Εξηγώ από τώρα πως θα γράψω 10 λάθη (ενώ θα μπορούσα να είχα γράψει 110) καθώς προτίμησα αυτά που γίνονται πιο συχνά. Λετς σταρτ! Στη μία λίστα θα σας γράφω το λάθος και στην άλλη τρόπους για να τα αποφύγετε για να μη μου μπερδεύεστε

Λάθος απόχρωση make up

Μην βασίζεστε στη γνώμη της πωλήτριας και στο φωτισμό των καταστημάτων γιατί κατά 80% θα κάνετε λάθος. Η λύση είναι μία: Δοκιμάστε! Πάρτε δειγματάκια και δείτε στο φως της ημέρας αν σας κάνει η απόχρωση η όχι

 

Μεγάλη ποσότητα ρουζ

Απλώστε με ελαφρί χέρι κι αν βλέπετε ότι δεν τα καταφέρνετε κάντε καλό μπλέντ

Προϊόντα που δεν ανταποκρίνονται στον τύπο επιδερμίδας σας

Αν βρείτε τον τύπο επιδερμίδας σας είναι σχετικά απλό να βρείτε προϊόντα που να κάνουν για σας. Π.χ αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα προτιμείστε oil free προιόντα μακιγιάζ και καλές πούδρες ή αν είστε ξηρή δώστε μεγάλη βάση στο primer.

Σκιά μέχρι το φρύδι

Εδώ δε θα πω τίποτα, ανατρέξτε στα προηγούμενα ποστς για να δείτε πως βάφουμε μάτια σωστά.

Πολύ έντονα βαμμένα φρύδια

Άμα ξαναδώ γυναίκα με φρύδι πιο μεγάλο από το ίδιο της το μάτι θα πάω με μαγικό νερό μισελέρ να της τα σβήσω. Κορίτσια, το γεγονός ότι είναι στη μόδα τα χοντρά φρύδια δε σημαίνει ότι πηγαίνουν σε όλες. Πόσο μάλλον αν φαίνεται σαν να τα βάφετε με λαδομπογιά.

Όχι καλά σβησμένα κοψίματα

Μπλέντ!!!!!!!!!!!!!!

Πολύ χοντρή γραμμή eye liner

Άμα δεν το έχετε μην το κάνετε καθόλου! Προτιμείστε σκιές ή εξασκηθείτε στις γραμμές.

Σκιές χωρίς καλό σβήσιμο ή μπλέντ

Προσπαθήστε να δώσετε λίγο χρόνο εκεί. Όταν κάνουμε μπλέντ κρατάμε το πινέλο σχεδόν από την άκρη του για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ενώ όταν εφαρμόζουμε σκιά χρησιμοποιούμε συνήθως φλατ πινέλο με ταμποναριστές κινήσεις.

Περίγραμμα χειλιών έξω από τη φυσική γραμμή

Τραγικό! Δεν κάνει τα χείλια σας να φαίνονται σαρκώδη αλλά άθλια βαμμένα.Όταν εφαρμόζετε μολύβι χειλιών στο κάτω χείλος φροντίστε να χαμογελάτε επειδή αυτό σας βοηθάει να μην ξεφύγετε.

Κολλημένες βλεφαρίδες

Αφού βάλετε τη μασκάρα σας περάστε με ένα καθαρό βουρτσάκι μασκάρα για καλό διαχωρισμό. Αυτό βέβαια εξαρτάται κι από τη δουλειά που κάνει κάθε μασκάρα. Κυκλοφορούν στο εμπόριο κι αυτές οι οποίες κάνουν τέλειο διαχωρισμό. Φροντίστε πάντως να μην το παρακάνετε με τις στρώσεις για φυσικό αλλά συνάμα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Αυτά λοιπόν ήταν τα πιο κοινά και συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ. Τόσα κι άλλα τόσα υπάρχουν και για την περιποίηση. Ενδέχεται λοιπόν το επόμενο άρθρο να είναι πάνω σε αυτό το θεμα.

 

Μην ξεχνάτε πως η τελειότητα είναι βαρετή!

 

Σας φιλώ γλυκά!

 

Emily in Black

 

Κατηγορίες