Ξηρά σαμπουάν Batiste

placeholder

Submitted by Emily Papazish on Κυρ, 05/07/2017 - 16:53
Ξηρά σαμπουάν Batiste

Γεια σας μαναράκια,μου λείψατε βρε μπαγάσικα! Μετά από μεγάλη αποχή εκ των καθηκόντων της μπλόγκερ επέστρεψα με νέα πραγματάκια που νομίζουν θα σας αρέσουν πολύ! Θα ξεκινήσω με ένα review για τα ξηρά σαμπουάν από Batiste τα οποία ακούμε παντού να μας λένε πόσο καλά είναι. Καταρχάς , τα ξηρά σαμπουάν είναι σαμπουάν σε μορφή σπρέι τα οποία ψεκάζονται στις ρίζες των μαλλιών και τις ‘’καθαρίζουν’’ ώστε να μην φαίνονται λαδωμένες. Αυτή είναι η βασική τους δουλειά. Κάποια ισχυρίζονται ότι δίνουν και όγκο στα μαλλιά. Τα Batiste είναι το best seller dry shampoo στην Αγγλία και ήρθε στην Ελλάδα από ό,τι φαίνεται για να μείνει. Βγαίνουν σε πάρα πολλές εκδοχές πράγμα που σημαίνει ότι είναι απίθανο να μη βρείτε μία που να ταιριάζει στον δικό σας τύπο μαλλιών(Προσοχή: δεν έχουν όλα τα καταστήματα όλα αυτά τα είδη, ειδικά αν μιλάμε για πιο μικρά καταστήματα.)

Εγώ πήρα το Heavenly Volume που υπόσχεται ότι δίνει όγκο στα μαλλιά, μιας και τα δικά μου μαλλιά είναι φυσικά ίσια, με λεπτή τρίχα, χωρίς καθόλου όγκο. Επίσης, είναι και πολύ λιπαρά. Οπότε σκέφτηκα ‘’εσύ Έμιλυ αυτό το προϊόν ή θα το αγαπήσεις ή θα το μισήσεις.’’ Εν τέλει το αγάπησα. Και θα σας πω γιατί. Μου έδωσε έναν φυσικό όγκο που ήταν τόσο όσο και είχε μάλιστα σχετικά καλή διάρκεια (4 με 5 ώρες). Οι λιπαρές μου ρίζες έπαψαν να είναι λιπαρές όχι μόνο για τις ώρες που το χρειαζόμουν αλλά και την επόμενη μέρα. Μεγάλο πράγμα αυτό για μένα που λουζόμουν μέρα παρά μέρα επειδή παράγω όλο το λάδι Καλαμάτας και περιχώρων στα μαλλιά μου. Αν έχετε λουστεί και θέλετε απλά να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας χωρίς κρεπαρίσματα και ιστορίες γυρνάτε ανάποδα το κεφάλι σας, ψεκάζετε στις ρίζες , χτενίζετε και είστε έτοιμες. Φροντίστε όμως να έχετε χτενίσει πολύ καλά τα μαλλιά σας πιο πριν. Αν είναι έστω και λίγο μπερδεμένα, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τα μπλέξετε χειρότερα και να κάνετε ένα μικρό κουβάρι.


Βέβαια θα σας πω και τα αρνητικά που εντόπισα ,αλλά νομίζω είναι κάπως φυσιολογικό να τα έχει ένα ξηρό σαμπουάν. Αρχικά, το χρώμα του ήταν αρκετά λευκό και αφήνει κομματάκια. Για να μη συμβαίνει αυτό πρέπει να να μην παρασύρεστε και να ψεκάζετε από απόσταση 20-25 εκατοστών . Δηλαδή αν σας ξεφύγει καμιά μέρα και ψεκάσετε πολύ παραπάνω ποσότητα ή από μικρή απόσταση θα ασπρίσει το κεφάλι σας και θα αναγκαστείτε να λουστείτε προλαβαίνετε δεν προλαβαίνετε. Επίσης, θέλει να κάνετε μασάζ στις ρίζες και να χτενίσετε μετά την εφαρμογή για να δώσει τον όγκο. Αυτό αποτρέπει και την ενοχλητική όψη των άσπρων κουκίδων στα μαλλιά. Η μυρωδιά τους είναι πολύ έντονη επίσης αλλά σε ένα εικοσάλεπτο τείνει να εξαφανίζεται από τα μαλλιά οπότε μην ανησυχείτε. Τέλος, το μόνο αρνητικό τους που με ενοχλεί πραγματικά και δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω με μασάζ και χτένισμα στα μαλλιά μου -γιατί τα ασπραδάκια και το λευκό με λίγο χτένισμα και προσοχή αντιμετωπίζονται- είναι το πόσο ξηρά αφήνει τα μαλλιά μου μετά. Και δε μιλάω για τις ρίζες που έτσι κι αλλιώς θέλαμε να είναι ξηρές, αλλά για το υπόλοιπο μέρος της τρίχας. Τα μαλλιά μου ήταν τόσο σκληρά και ξηρά, σαν τις τρίχες από το σκουπόξυλο, σαν να έκανα τρία ντεκαπάζ στα καπάκια, σαν να τα έχω κάψει από τις εκατομμύρια βαφές. Δεν ξέρω αν έκανα κάπου λάθος στην εφαρμογή του προϊόντος. Είναι κι αυτό μια πιθανότητα βέβαια, αλλά δοκίμασα να αλλάξω τον τρόπο εφαρμογής και πάλι είχα τα ίδια. Αυτή η ξηρότητα δεν είναι τόσο εμφανής. Απλά το νιώθεις πάνω σου και όταν αγγίζεις τα μαλλιά σου. Αλλά έτσι κι αλλιώς έχει τόσα θετικά σαν προϊόν που αυτό δεν είναι τίποτα.
Τα ξηρά σαμπουάν Batiste είναι οικονομικά (περίπου 5-10 ευρώ στοιχίζουν) και μπορείτε να τα βρείτε σε Hondos Center, σε εξειδικευμένα μαγαζιά καλλυντικών καθώς και σε διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα.)

Σας φιλώ,

Μην ξεχνάτε πως η τελειότητα είναι βαρετή!

Emily In Black

Κατηγορίες